Գինու, կոնյակի արտադրությունը Հայաստանում. այցելություն ՄԱՊ գործարան

MAP_winery_vineyards

Ճամփորդության օրը` հոկտեմբերի 27

Սկիզբ` 09.00

Ավարտ` 15.00

Ճամփորդության երթուղին

Երևան-Էջմիածին- Մեծամոր- Արմավիր. Լենուղի- Մեծամոր- Էջմիածին- Երևան

Նպատակներն ու ուղղությունները

  • Խաղողի մշակումը Հայաստանում
  • Գինեգործության զարգացում. գինու արտադրություն
  • Գինու փառատոններ
  • Գինու արտահանում
  • Կոնյակի արտադրություն

Ուսումնասիրում ենք գինեգործությունը.

  • կարմիր և սպիտակ` մուսկատ, սապերավի և արենի խաղողի գինի
  • կարմիր և սպիտակ կիսաքաղցր` նռան, ելակի, կեռասի, սերկևիլի, սալորի, հոնի, ազնվամորու, մոշի

Նախապատրաստական աշխատանք

  • ճամփորդության նախագծի քննարկում սովորողների հետ

Ծանոթության նյութեր. նախնական հետազոտական աշխատանք

Գինեգործությունը Հայաստանում

Հայկական գինու լեգենդը

ՄԱՊ գինու-կոնյակի գործարան

Մասնակիցներ` միջին դպրոցի սովորողներ

Պատասխանատու դասավանդողներ` Նվարդ Սարգսյան, Մարալ Կարապետյան

Անհրաժեշտ իրեր

  • ուսապարկ
  • ջուր` անհատական շշով
  • արևապաշտպան գլխարկ
  • ամուր կոշիկներ
  • բրդուճներ
Արդյունքեր
  • ճամփորդության անցուդարձի, ձեռք բերված հմտությունների, արդյունքերի մշակումը և լուսաբանումը՝ դասավանդողների, սովորողների բլոգներում, ենթակայքում

 

 

Թողնել մեկնաբանություն